Madaamit

Roisi komedia Jaakosta äitien ihmemaassa saa ensi-iltansa Hämeenlinnan Teatterissa lokakuussa 2019.

Madaamit on syvällinen ja oivaltava näytelmä äidiksi tulemisesta ja äitinä olemisesta. Tällä kertaa äitiyttä katsotaan kolikon kääntöpuolelta, miehen näkökulmasta.

Madaamit kertoo tuiki tavallisesta ambulanssikuskista, joka eräänä päivänä antaa periksi vaimonsa vaaleanpunaisille vauvahaaveille. Kukaan ei vain maininnut miehelle, että pienokaisen mukana taloon tunkeutuvat myös daamit, jotka tietävät äitiydestä kaiken: yhtäällä piikittelee kalkattava anoppi, toisaalla pommittaa paskantärkeä naapurinrouva, eikä miehen ahdinkoa yhtään helpota se, että oma äiti takertuu kiinni housunlahkeeseen, eikä suostu laskemaan irti.

Lavalla vahvoja naisrooleja kantavat näyttävästi valovoimaiset Tuija Vuolle, Johanna Reilin, Liisa Peltonen ja Sanni Haahdenmaa. Jaakon roolissa sutjakkaasti selviytymistaistelunsa hoitaa karismaattinen, nauruhermoja hellivä Sauli Suonpää.

Näytelmäkirjailija, ohjaaja Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia viihdyttää ja koskettaa. Sen tunnistettavat tilanteet kolahtavat sekä miehiin että naisiin, niin äiteihin kuin isiinkin, nykyisiin ja tuleviin.

Käsikirjoitus ja ohjaus Tuomas Parkkinen, Lavastussuunnittelu Marko Karvonen, Pukusuunnittelu Satu Suutari, Valosuunnittelu Veikko Pulli, Äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Rooleissa Tuija Vuolle, Johanna Reilin, Liisa Peltonen, Sanni Haahdenmaa, Sauli Suonpää

Ensi-ilta 12.10.2019,

Päänäyttämö, kesto n. 2 tuntia 10 minuuttia sisältää väliajan, liput 32/29/20 €, K-12

http://hmlteatteri.fi