Kullanhuuhdonnan MM-kisat palaavat juurilleen

Kullanhuuhdonnan maailmanmestaruuskilpailut alkoivat suomen Lapin Tankavaaran taianomaisista maisemista vuonna 1977. Ensi kesänä, kun Lapin kultaryntäyksestä tulee kuluneeksi 150 vuotta, palaavat MM-kisat juurilleen tuoden paikalle kullanhuuhtojia 26:sta maasta.

Kisojen isäntänä toimii näyttelijä Ville Haapasalo, ja kilpailemassa nähdään mm. moninkertainen MM-tittelin haltija Marko Touru. Touru on kiertänyt alan kisoja vuodesta 2013 ja kerännyt maailmanmestaruuksien lisäksi yksilö- ja joukkuekisoista satakunta mitalisijaa. Tankavaarassa Touru myös valmentaa mini-kisan osallistujia.

Kultakisat Lapin erämaassa ovat elämys koko perheelle, saapuipa sitten kisaamaan tai yleisöksi. Yleisölle tapahtuma on maksuton, majoitukset löytyvät läheltä ja karavaanareille on tietenkin myös paikkansa.

Kullanhuuhdontakilpailujen säännöt ovat varsin helpot: voittaja on se, joka löytää piilotetut kultahiput nopeimmin. Kärsivällisyys, tarkkuus ja nopeat hoksottimet ovat valttia!

Tiedotus ja haastattelut: Myy-Promotion

Tapahtuman lisätiedot:

www.kultakuume.fi

www.tankavaaragold.fi

Pasi Makkonen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh: 050 1290