Olavi Virta -musikaali palaa Sappeeseen kesällä 2019

“Tanssiin jo lähtee toiset, kai kuulet Eva, kun sävel kaunis meille soi…”

Vuonna 2009 perustetun Sappeen kesäteatterin ensimmäisenä esityksenä nähtiin Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama Olavi Virta -musikaali, josta muodostuikin useana kesänä Suomen suvessa ja talviteattereissa esitetty hittimusikaali. Ensimmäisestä kesästään saakka Virrasta kertova musikaali on ollut Sappeen kävijöiden uusintatoiveena. Nyt 10 vuotta kantaesityksen jälkeen pyyntöön vastataan, ja Olavi Virta palaa Sappeen Kesäteatteriin hiotulla käsikirjoituksella ja loistavan ammattilaisryhmän voimin.

Olavi Virran elämäntarina koskettaa suomalaisia luihin ja ytimiin saakka. Yhden miehen matka iskelmätähtitaivaalle on tullut suomalaisille tutuksi musikaalien, näytelmien ja elokuvien muodossa vuosikymmenten aikana, mutta tarina ei menetä mielenkiintoaan. Tarina kaikkien tuntemasta äänestä ja tulkitsijasta on kuolematon, ja kulkee ikäpolvelta toiselle.

Heikki Paavilaisen kesälle 2019 ohjaama ja käsikirjoittama Olavi Virta – musikaali on ammattitaidolla ja humoristisellakin otteella tehty kuvaus sysmäläisen pojan unelmista kohti tähteyttä, 50-luvun kultavuosista, menestyksen hinnasta sekä uskosta rakkauteen ja parempaan huomiseen.

Sappeenvuoren upeissa maisemissa yleisö saa lavan täydeltä ammattitaitoa kun Olavi Virran ikivihreitä kappeleita tulkitsevat kaksi charmikasta näyttelijää, Jari Ahola nuorempana Olavina ja Jani Koskinen vanhempana. Naispäärooleissa hurmaavat Petra Ahola ja Mira Luoti. Kuolemattomien tangojen pyörteisiin katsojat vie Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutut Jani Rasimus ja Katri Mäkinen.

Ensi-ilta: 4.7.2019

Esitykset 3.7.- 18.8.2019

Työryhmä:

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Paavilainen

Rooleissa: Jari Ahola, Jani Koskinen, Mira Luoti, Mikko Huoviala, Petra Ahola, Jani Rasimus, Katri Mäkinen, Leea Lepistö

Lavastus: Jyrki Seppä

Puvustus: Arja Sahno

Maskeeraus: Pirjo Laihiala

Kapellimestari: Jukka Hänninen

Orkesteri: Mirka Dojan, Miika Perkiö, Jyrki Telilä

Sappeen Kesäteatteri sijaitsee Sappeen hiihtokeskuksen kupeessa uljaiden rinnemaisemien syleilyssä. 530-paikkainen teatteri on katettu niin katsomon kuin lavan osalta, ja hiihtokeskuksen tarjoamat majoitus- ja ravintolapalvelut ovat kävijöiden käytettävissä koko kesän ajan.

www.suomenkesateatteri.fi

Liput: 13.12. alkaen Ticketmaster