Suomalainen junttikauhuelokuva Kyrsyä-Tuftland niittää mainetta maailmalla, palkittiin jo toistamiseen Yhdysvalloissa

Roope Oleniuksen ohjaama Kyrsyä – Tuftland on voittanut parhaan fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon Arizonassa, Yhdysvalloissa. Arizona Underground Film Festivaaleilla avajaiselokuvana toiminut Oleniuksen esikoisohjaus on nähty Yhdysvaltojen lisäksi niin Intiassa kuin Saksassa. Elokuva pokkasi heti maailman ensi-iltansa yhteydessä Other Worlds Austin -elokuvafestivaaleilta palkinnon Parhaasta ohjauksesta.

“Tämä on aivan huikeaa! Olemme koko työryhmä niin innoissamme siitä miten pieni ja hullunkurinen kotimainen elokuva voi menestyä maailmalla. Tämä on osoitus siitä, että kova työ palkitaan, kunhan uskoo siihen mitä tekee.” Iloitsee ohjaaja Roope Olenius

Elokuva jatkaa menestyksestästä festivaalikiertuettaan maailmalla ennen varsinaista Suomen levitystä. Seuraavaksi se nähdään kovatasoisella Tallahassaa Film Festivaaleilla, Floridassa, jossa mm. Blade Runner 2049:n ohjanneen Dennis Villeneuven aikaisemmat elokuvat ovat saaneet ensinäytöksiään. Festivaalilla nähdään Kyrsyä – Tuftlandin lisäksi Shia LaBeoufin Suomessa kuvaama dokumentti #TAKEMEANYWHERE.

Elokuva tulee Suomessa teattereihin loppukeväästä. Sitä ennen Kyrsyä-Tuftland – elokuva nähdään mm. tulevana perjantaina Hämeenlinnassa Hitusen Hämyä –elokuvafestivaaleilla.

Pressikuvia löytyy oheisesta linkistä (myös kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta):

https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

www.tuftland.com

www.facebook.com/tuftland

www.brightfamepictures.com

www.imdb.com/name/nm4816054