Suomalainen Kyrsyä – Tuftland elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Austin, Texasissa

Ensimmäiset kuvat elokuvasta julkaistu – mukana myös huippunäyttelijä Ria Kataja

Roope Oleniuksen esikoisohjaus Kyrsyä – Tuftland saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Other Worlds Austin-elokuvafestivaalilla joulukuussa. Festivaalijohtaja Bears Fonte kuvailee Austin Chroniclen artikkelissa Kyrsyä – Tuftlandia pohdiskelevaksi Wicker Manin ja Martha Marcy Mae Marlene sekoitukseksi. Festivaalin päätöselokuvana nähdään Linda Hamiltonin (lue = Sarah Connor Terminator, Terminator II) tähdittämä Curvature.

“Kuultiin ennakkoon paljon varoittelua siitä, että ei kannata odottaa liikoja suomenkielisen elokuvan pääsemisestä Jenkki-markkinoille. Nyt tuntuu upealta, että ovet ovat alkaneet aueta juuri Jenkkeihin ensimmäisenä, ja saan opiskeluvuosien jälkeen palata rapakon taakse ja näyttää mihin suomipoika on valmistumisen jälkeen venynyt.” – iloitsee elokuvan ohjaaja Roope Olenius

 

 

Naisvoittoisessa elokuvassa nähdään keskeisessä roolissa myös elokuvista Yösyöttö ja Musta Jää sekä vuoden 2016 teatterinäyttelijäksi valittu huippunäyttelijä Ria Kataja.

Kyrsyä – Tuftland on kotimainen mysteeri-trilleri, jonka kansainväliset myyntioikeudet siirtyivät hiljattain eurooppalaisiin kauhu- ja kulttielokuviin erikoistuneelle EuroObscuralle. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa vuoden 2018 puolella. Elokuvassa nähdään myös Veera W. Vilo, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Ari Savonen, Janne-Markus Kataja ja Neea Viitamäki.

Elokuvan tänään julkaistut kuvat saa ladattua täältä: https://drive.google.com/drive/folders/0B5g-SxDW-58tZ3BoWG83VzU2anM?usp=sharing

Austin Chroniclen alkuperäisen jutun voi lukea täältä:

https://www.austinchronicle.com/daily/screens/2017-10-30/other-worlds-goes-into-the-black-hole/

Kyrsyä – Tuftlandin esittelysivu Other Film Austinin sivulla: http://www.otherworldsaustin.com/tuftlandkyrsy

 

Lisätietoja:

tuftland.com

facebook.com/tuftland

instagram.com/kyrsya.tuftland