Fantasiamusikaali Fauni valloittaa syksyllä

Fauni on ainutlaatuinen kotimainen fantasiamusikaali, jonka kantaesitys nähdään 13.10.2017 Tampereella Sampolan juhlasalissa.

Fauni on uusi, lumoava fantasiamusikaali, joka soveltuu yli 7-vuotiaille ja täyttää loka-marraskuun viikonloput 15 esityksellä. Sampolan juhlasalin syksyn ohjelmiston kohokohta on täynnä laulun ja tanssin riemua. Näyttävä musikaali on toteutettu poikkeuksellisen modernilla tekniikalla: lavastus luodaan pääosin huippuluokan videotykeillä.

Debyyttinsä teatterin lavalle käsikirjoittajan ja tuottajan kengissä tekevä 33 – vuotias Tamperelainen Teemu Alanen on ensimmäiseltä koulutukseltaan liikennelentäjä. Tie vei kuitenkin taivaalta pokeriammattilaisen ja sijoittajan kenkiin, jonka parissa mies on voinut rakentaa uraansa myös esittävän taiteen parissa. Faunin, pokerin ja sijoittamisen rinnalla mies opiskelee metodinäyttelemistä Lontoossa, sekä laulutekniikkaa Kööpenhaminassa.

Olin jo pitkään miettinyt oman produktion tuottamista ja käsikirjoittamista kun visio videotykeillä lavastettavasta musikaalista iski. Olen kasvanut tietokoneiden, roolipelien ja fantasiakirjallisuuden keskellä, joten visuaalisuuteen nojaava fantasiamusikaali oli luonnollinen suunta produktiolle. Fauni on ammentanut paljon vaikutteita Disneyn animaatioista ja suurista Lontoon West End-musikaaleista. Disneyn animaatioissa on aina kiehtonut se miten ne on onnistuttu tekemään koko perheelle. Tarinat on yleensä kirjoitettu niin, että aikuisille on oma taso huumoria ja kerrontaa. Lapset taas saavat nauttia hienosti tehdystä sadusta. Nykyajan videotykeillä on mahdollista luoda erittäin upeita lavastuksia, kun niitä yhdistää sopivasti perinteisiin lavaste-elementteihin. Videotykkilavastus sopii erinomaisesti visuaalisesti rikkaaseen fantasiamusikaaliin ja taiteellinen työryhmä innostuikin ideasta heti. Sampolan juhlasali soveltuu ensiluokkaisen tekniikan ja kokonsa ansiosta erinomaisesti tällaiseen produktioon, käsikirjoittaja-tuottaja Teemu Alanen kertoo.

Fantasiamaailmaa ja musiikkia yhdistelevä tarina kertoo ihmissuden puremasta Fauni Tulensielusta, joka tarvitsee parannuskeinon täysikuuhun mennessä. Keijukylän vanhin lähettää Keiju Kultasydämen mukaan oppaaksi etsimään vastalääkettä. Kultasydän on myös metsän lapsi, jonka syntymään liittyy vuosisatoja vanha ennustus. Onkin korkea aika, että Kultasydän pääsee tutkimaan mitä metsä kätkee sisäänsä. Tarina seuraa kaksikon seikkailua läpi metsän täysikuun lähestyessä uhkaavasti. Tunteet alkavat myös tarinan edetessä lämmetä, mutta voivatko fauni ja keiju elää yhdessä? Fauni–fantasiamusikaali on toteutettu eritaustaisten ja eri-ikäisten näyttelijöiden, laulajien ja muusikoiden, sekä taiteellisen työryhmän saumattomana yhteistyönä. Musikaalissa kuullaan uusia sävellyksiä ja nähdään upeissa lavasteissa ja puvuissa myös taitavasti toteutettuja koreografioita ja taisteluita.

Musikaalin ohjauksesta vastaa FM Disa Kamula, jonka viimeisin suuri näyttämöteos Parsifal kantaesitettiin Tampere-talon Isossa salissa keväällä 2015.

Ensi-ilta Sampola-salissa perjantaina 13.10. klo 19.

Esitykset Sampolan juhlasalissa, osoitteessa Sammonkatu 2, 33540 Tampere : 13.10.2017 – 26.11.207

Liput: Tickemaster

Facebook: www.facebook.com/faunimusikaali

Instagram: @faunimusikaali