Indian Dance Festival 2017 Tampere

22- 28.5.2017 Tampereen valtaa intialainen musiikki, tanssi, Bollywood, ilo ja makuaisteja hivelevä ruoka!

Indian Dance Festival 2017 on värikäs kansainvälinen ja tamperelainen tanssifestivaali, joka elävöittää Tampereen ja Suomen kulttuuritarjontaa keräämällä yhteen intialaisen tanssin harrastajat sekä ammattilaiset Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma on vuosittain toistuva perinne, jolla pyritään myös kehittämään eri-ikäisten ja eri kulttuurista tulevien ihmisten välistä yhteistyötä ja tukea suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta ilon ja hymyn kautta. Tampereen Indian Dance Festival on pohjoismaiden suurin alan tapahtuma.

Festivaali on viikon mittainen: 22.- 28.5.2017, ja jokaiselta päivältä löytyy ohjelmaa koko perheelle!

Järjestäjänä toimii Indian Dance Festival ry yhteistyössä Danny’s Bollywood Dance Crew’n kanssa. Tampereen kaupunki ja Intian suurlähetystö tukevat vahvasti festivaalin toteutumista. Tapahtuman kummi ja suojelija on Intian suurlähettiläs Mr. Ashok Kumar Sharma.

Festivaalikävijät saavat nauttia koko viikon kestävästä ohjelmasta, johon kuuluu mm. 200 tanssijan flashmob vihreiden arvojen puolesta, joogapäivä, elokuvapäivä ja ilmainen koko perheen tapahtuma Pakkahuoneella. Nämä tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia.

Viikonloppuna vuorossa ovat kansainvälisten tähtien tanssiworkshopit, Bollywood-bileet, sekä huikea Indian Dance Festival Show Night. Nämä tapahtumat ovat maksullisia, lippujen hinnat 26 e/22e/15e. Tiketti ja Lippu.fi.

Perhepäivässä, Workshop-päivissä ja Show Nightissa on ohjelman lisäksi tarjolla intialaista ruokaa, koruja, mausteita ja vaatteita.

Kansainväliset kutsuvieraat:

Kaikki kutsutut taiteilijat ovat tunnettuja intialaisten tanssien alalla ja ovat omalta osaltaan vieneet lajia eteenpäin maailmalla. Raymond Kallanan on vieraillut lukuisissa intialaisissa televisio-ohjelmissa ja niittänyt mainetta ympäri maailmaa kansainvälisissä tanssikilpailuissa. Hänen ryhmänsä edusti Intiaa World Hiphop Dance Championship -kilpailussa. Melvin Louis on karismaattinen nouseva You Tube -tähti Mumbaista, Bollywood-teollisuuden kehdosta. Melvinin tanssivideot saavat jopa yli 20 miljoonaa katsojaa. Svetlana Tulasi on tunnettu Ukrainassa ja Venäjällä lukuisten televisio-ohjelmien tanssijana ja koreografina, myös hän on suosittu sosiaalisessa mediassa. Anna Dimitratou on kotimaassaan Kreikassa suosittu näyttelijä ja maan ensimmäisen Bollywood-tanssiakatemian perustaja. Mayuri Indian Dance Group -tanssikoulu on toiminut Petroskoissa jo 30 vuotta. Ympäri maailmaa esiintyvän koulun ohjelmisto koostuu yli 200:sta esitysnumerosta ja he ovat tänä keväänä mukana Venäjän suurimman televisiokanavan Rossija 1:n huippusuositussa tanssirealityshowssa “Everybody Dance!”. Mayuri Indian Dance Group tanssikoulu on erinomainen esimerkki maailmanlaajuisesti pitkäjänteisestä työstä intialaisen tanssin parissa.

Päiväkohtainen ohjelma Indian Dance Festival 2017 Tampere:

Maanantaina 22.5. klo 15.30–17.00 alkaen (Näsinpuisto Tampere) festivaalin avajaiset. Päivän teemana on Suomi100, luonnonsuojelu, vihreät arvot sekä hyvän tekeminen Tampereen kaupungille. Festivaalit starttaa massiivinen flashmob-numero. Flashmob-tanssinumeroon ottaa osaa noin 200 tanssijaa, jotka ovat mm. Danny’s Bollywood Dance Crew’n oppilaita ja iltapäiväkerholaisia sekä yliopiston opiskelijoita. Raikkaan ja hauskan tanssituokion jälkeen on vuorossa Intian suurlähettilään Mr. Ashok Kumar Sharman puheenvuoro. Avajaisten tähtihetki on muistopuun istuttaminen Näsinpuistoon. Tapahtuma saa myös oman muistopenkin Suomen ja Intian ystävyyden, Suomi100 hankkeen, vihreiden arvojen ja Indian Dance Festivalin merkeissä. Tapahtumaan osallistuvat lapset saavat mukaansa teemaan kuuluvia pikkulahjoja kotiin vietäväksi.

Tiistaina 23.5. klo 17.30–18.30 GoGo City (Hämeenkatu 9, Tampere) joogapäivä livesoittajan säestyksellä. Jooga sitarin luoman maagisen tunnelman kanssa tuo Intian ainutlaatuisella tavalla lähemmäs kaikille osallistujille. Tämä on erinomainen tapa tutustua lähemmin intialaiseen kulttuuriin rennossa jooga-hengessä.

Keskiviikkona 24.5. klo 18.00 – 21.00 Elokuvateatteri Cinola/Hervanta (Lindforsinkatu 1-3, Tampere) on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua intialaiseen elokuvaan. Elokuvateatteri Cinolassa esitetään yleisölle ilmainen ja avoin, kansainvälisiä palkintoja voittanut Bollywood-elokuva Tanu Weds Manu. Intia on suurin elokuvien tuottaja maailmassa.

Torstai 25.5. Indian Dance Festivalin Perhepäivä Tampereen Pakkahuoneella klo 14–17.

Kaikille ilmainen ja avoin tapahtuma järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella. Perhepäivässä koet Intian kaikilla mausteilla: ohjelmaa, ruokaa, mausteita, vaatteita ja koruja kaiken ikäisille. Perhepäivä toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikeskus Rullan, Tampereen kaupungin ja muiden tamperelaisten palveluyritysten kanssa.

Perjantai 26.5. Workshopit klo 17.00–21.15 Tullintorin kauppakeskus 3.krs Danny`s Bollywood Dance Studio.

Perjantaina alkavat kutsuttujen taiteilijoiden ensimmäiset workshopit ja festivaaliviikonlopun alkamisen kunniaksi järjestetään Bollywood-bileet Tampereen keskustan yökerhossa (paikka julkistetaan lähempänä ajankohtaa).

Lauantai 27.5. klo 11.00–21.00 on pyhitetty tanssiworkshopeille. Workshopit ovat maksullisia.

Workshopeissa on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä.

Sunnuntaina 28.5. Klo 18.00–20.00 Tampereen Pakkahuone. Tanssintäyteinen viikonloppu huipentuu Show Night- tanssigaalaan jossa tulee olemaan yhteensä arviolta yli 200 esiintyjää. Luvassa on visuaalisesti upea, yllätyksellinen ja positiivista mieltä tuottava spektaakkeli, johon jokainen esiintyjä antaa palan omasta tanssin riemustaan. Tapahtuma antaa myös lapsille kosketuksen tanssin maailmaan. Danny’s Bollywood Dance Crew on tärkeä toimija Tampereen kaupungille ja lavalla esiintyvät tanssikoulun iltapäiväkerholaiset kaikista iltapäiväkerhojen toimintapisteistä (Tullintori, Ylöjärven Siivikkalan koulu ja Veittijärven koulu, sekä Nokialla Harjuniityn koulu) sekä HIP-toiminnassa mukana olevat lapset. Yhteensä tapahtumassa tulee esiintymään lähemmäs 100 tamperelaista lasta. Tapahtumassa esiintyvät myös Danny’s Bollywood Dance Crew’n aikuisryhmät ja alan parhaimmat ryhmät Suomesta. Sunnuntaina on myös intialaisen ruoan, mausteiden, korujen ja vaatteiden myyntiä. Sisäänpääsy maksullinen.

Festivaaliohjelman lisäinfo:

www.indancefest.com

www.facebook.com/indiandancefestival/