Suomen juhlavuosi on myös legendaarisen Baddingin juhlavuosi. Ainakin Valkeakoskella.

Laulajamestari Rauli ”Badding” Somerjoen syntymästä tulee kuluneeksi 70 vuotta ensi kesänä.

Valkeakosken kesäteatterissa saa ensi-iltansa 9.6.2017 Otto Kanervan käsikirjoittama ja ohjaama uusi musiikkinäytelmä Badding – Paratiisi, jossa kunnioitetaan herkän tulkitsijan vivahteikasta uraa ja elämää.

Otto Kanerva on tuttu kasvo monestakin viihteen tuutista. Mies on näytellyt useissa suomalaisissa TV-sarjoissa kuten Kotikatu, Kovaa maata ja Hovimäki. Kesäteattereiden rinnalla Otto Kanerva operoi Rauman Kaupunginteatterin taiteellisena johtajana, sekä kiertäviin viihdeteatteriesityksiin ja konsertteihin keskittyvää Iltama Oy:tä, jonka tuotanto Saikkua kiitos! on pian saavuttanut valtakunnallisesti 200 esityksen rajan. Esitys pyörii tällä hetkellä mm. Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa.

”On ollut ilo ja kunnia saada ensi kesäksi Valkeakosken upea kesäteatteri käyttöömme. Mikään muu paikka ei saisi Badding – Paratiisi näytelmän käsikirjoituksen ansaitsemaa tunnelmaa paremmin esiin kuin lava keskellä järvimaisemaa. Tämä käsikirjoitus on kunnianosoitus ennen kaikkea upealle artistille, jonka musiikki tulee elämään maassamme ikuisesti, mutta myös suomalaisuudelle ja Suomelle, joka täyttää 100 vuotta ja ansaitsee syntymäpäivälahjakseen jotain, joka koskettaa syvälle sydämen juuriin. Sitä on mielestäni Baddingin musiikki ja elämäntarina.”, Kanerva kertoo.

Baddingin tunnetuimmat laulut soivat edelleen radioiden soittolistoilla ja kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Paratiisi-kappale nousee vuosi toisensa jälkeen soitetuimpien laulujen joukkoon. Mikä siis juhlistaisi paremmin 100-vuotiaan Suomen suvea kuin tarina Rauli Somerjoesta ja hänen kuolemattomasta musiikistaan.

Badding – Paratiisi näytelmä sai taakseen näyttelijäkaartin, joka antaa miehen elämäntarinalle sille kuuluvan arvon.

Musiikkinäytelmässä nähdään viime vuoden Voice of Finland -kilpailussa menestystä niittänyt Ilari Hämäläinen, joka nähdään itsensä Rauli ”Badding” Somerjoen roolissa. Mukana on myös viimeisestä Kaurismäen Berliinissäkin palkitusta elokuvasta tuttu, arvostettu pitkän linjan näyttelijä Ilkka Koivula, ja Kotikatu-sarjasta tuttu Ville Keskilä.

Miesten rinnalla eivät kalpene saavutuksiltaan Paratiisin upeat naisnäyttelijättäret, jotka ovat ihastuttaneet suurta teatteriyleisöä useilla maamme estradeilla. Taikapeili -yhtyeestä alun perin kuuluisuuteen noussut, ja myöhemmin lukuisten suosittujen TV-ohjelmien kautta koko kansan tietoisuuteen tullut laulajanäyttelijä Nina Tapio, sekä Tampereen Työväen Teatterista tuttu Emmi Kaislakari, joka nähtiin mm. huikean suosion saavuttaneen Cabaree – musikaalin pääroolissa.

 

Musiikkinäytelmä Badding – Paratiisi on nähtävissä Valkeakoskella vain ensi kesän ajan 9.6. –  12.8.2017.

Esitykset: http://valkeakoskenkesateatteri.com/

 

www.valkeakoskenkesateatteri.com