Habion ja Palefacen uusi musiikkivideo nostaa kyyneleet silmiin – koskettavan tarinan taustalla kokemus lastensuojelusta

Urbaani iskelmä -nimistä esikoisalbumiaan valmisteleva Habio yhdistää uudella kappaleellaan voimansa Palefacen kanssa.

“Korkeella-biisi on kannustus kamppailuun elämän vaikeuksia vastaan”, lastensuojelulaitoksissakin työskennellyt Habio kertoo. “On ollut ilo ja kunnia kohdata nuoria, jotka taistelevat tiensä valoisaan tulevaisuuteen, vaikka heidän tarinansa saisivat monet haukkomaan henkeään. Menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta menneisyys ei määrittele sinua – jos niin päätät. Nuorissa on käsittämätöntä vahvuutta ja suunnattoman rohkeita yksilöitä. Palefacen tiesin osaavan tarttua tähän biisiin sen ansaitsemalla rehellisen raa`alla otteella, unohtamatta toivoa. Hän onnistui täydellisesti. Kasvutarina sai siivet.”

“Ollaan Habion kanssa tuttuja jo vuosien takaa Tampereen räppiskenestä ja yhteistyötä on suunniteltu jo jonkun aikaa”, Paleface toteaa. “Habio lähetti mulle kappaleen demoversion ja silmieni eteen avautui tarina tytöstä, jolla menee vähän liian lujaa. Lopputuloksena on vähän inhorealistinen tarina päihteistä ja selviytymistaistelusta. Vaikka loppuratkaisu jää kuulijan pääteltäväksi, kertosäe jättää selvästi toivonkipinän.”

 

Kolmenkympin rajapyykin ylittäneellä Habiolla on lastensuojelutöiden ohella pitkä musiikkitausta. Useiden instrumenttien taitaja on kuitenkin vasta nyt ponnistanut soolouralle. Habio kutsuu musiikkiaan urbaaniksi iskelmäksi ja johdattelee kuulijansa leikkiin vahvojen tunteiden varjoilla.

Elämänkulku, omintakeinen huumori ja värikäs musiikillinen historia ovat osiltaan ohjanneet laulujen luomisprosessia, johon arvokkaan panoksensa ovat antaneet myös Mikko Halmela sekä Teemu Koskenoja, Matthau Mikojan, Millionaire Men, Sonjay Beats, Turismo & Axinsane ja vastaava tuottaja Veikka Erkola.

Radio SuomiPopillakin vahvasti noteeratun Habion Myyty sydän -singleä on kuunneltu Spotifyssä jo yli 150 000 kertaa.

Habion esikoisalbumi Urbaani iskelmä ilmestyy alkuvuonna 2017.

Kuuntele täältä: https://lnk.to/Korkeella