Blockfest yllättää, jälleen uusi yhdysvaltalaisartisti

Jokaisena järjestysvuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest vahvistuu jälleen uudella yhdysvaltalaisesiintyjällä, kun Mikael Gabriel lennättää keikalleen rap-artisti Freewayn. Jo aiemmin tiedotettiin, että ainutlaatuisella yhteiskeikalla nähdään myös Jay Z –suojatti Memphis Bleek (USA), Chung Cvrtier (USA) sekä helsinkiläinen Brando.

Heti esikoislevyllään kultaa myynyt Freeway tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Jay Z:n, Just Blazen ja Beanie Sigelin kanssa tarunhohtoisella Roc-A-Fella Recordsilla. Islaminuskoinen räppäri on levyttänyt pitkän uransa aikana myös muille arvostetuille levy-yhtiöille kuten Babygrande ja Rhymesayers Entertainment. Hänen viimeisin tuotoksensa on tänä vuonna ilmestynyt, kriitikoilta suitsutusta niittänyt Broken Ankles EP yhdessä mashup-artisti Girl Talkin kanssa.

Mikael Gabriel, Freeway, Memphis Bleek, Chung Cvrtier ja Brando esittävät spesiaalin shown aikana niin yhteisiä kappaleita kuin omaa materiaaliaan. Tänään levitykseen julkaistaan Mikael Gabrielin ja Memphis Bleekin yhteinen kappale, jonka kertosäkeen tulkitsee niin ikään Blockfesteillä esiintyvä Redrama. Kansainväliset rajat ylittävän yhteiskeikan myötä Freeway pääsee näkemään myös kaupunkifestivaali Blockfestin kehityksen, sillä räppäri esiintyi tapahtumassa sen ollessa vielä kolme kertaa pienempi vuonna 2010.

 

Tampereen Ratinanniemessä 1.-2. elokuuta järjestettävä Blockfest marssittaa viikonlopun aikana lavalle myös mm. west coast –ikoni Snoop Doggin (USA), moninkertaisen Billboardin ykkösen Rick Rossin (USA) sekä yli viisikymmentä kotimaisen rytmimusiikin kärkinimeä. Kotimaisen kaartin erikoisimpiin keikkoihin lukeutuvat Cheekin festivaalikesän päätös, peräti 23 vierailevaa räppäri aina Asasta Julma-Henrin kautta Pyhimykseen sisältävä DJ Polarsoul Pilvilinna Live sekä DJ Kridlokkin, Eevil Stöön, Koksu Koon ja Tuuttimörön yhteissetti.

Blockfestin lipunmyynti on rikkonut koko vuoden ajan aiempia ennätyksiä. VIP-liput sekä perjantain liput ovat jo loppuneet kokonaan, mutta exclusivea, lauantailippuja sekä kahden päivän lippuja on mahdollista saada vielä soittamalla peruutuspaikkoja Lippupalvelun puhelinpalvelusta. Blockfest järjestetään tulevana viikonloppuna Tampereen Ratinanniemessä 1.-2. elokuuta.

 

Blockfestin kotisivut: http://www.blockfest.fi

Kuvat: http://www.blockfest.fi/media