Suomiräppäri tuo Jay-Z:n artistin Blockfesteille

Jokaisena järjestysvuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest saa ohjelmistoonsa yllättävän tähtivieraan, kun Mikael Gabrielin keikalle lennätetään yhdysvaltalaisartisti Memphis Bleek. Ainutlaatuisen shown aikana lavan ottavat haltuun myös toinen jenkkiräppäri Chung Cvrtier sekä helsinkiläinen Brando.

Jay-Z:n kanssa New Yorkissa varttunut ja tämän läheisimpiin ystäviin kuuluva Memphis Bleek on julkaissut neljä kultaa myynyttä soololevyä. Hän oli yksi ensimmäisistä artisteista, jotka kiinnitettiin vuonna 1995 perustetun Roc-A-Fella Recordsin riveihin. Maineikas levy-yhtiö tunnetaan mm. Jay-Z:n ja Kanye Westin kaltaisten artistien kotina.

Memphis Bleekiä kuultiin ensimmäistä kertaa rap-musiikin ehdottomiin klassikkolevyihin laskettavalla “Reasonable Doubtilla”, jonka jälkeen räppärin oma läpimurto tapahtui vuonna 1999 ilmestyneen debyyttialbumin hitillä “It’s Alright”. Tähtituottaja Just Blazen kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt artisti tunnetaan parhaiten albumistaan “534”, jolla mm. Jay-Z ilmoitti vetäytyvänsä musiikin parista ja Rihannaa kuultiin ensimmäistä kertaa.

– Sain mahdollisuuden tehdä musiikkia Bleekin kanssa ja hän itse ehdotti, että mitä jos vedettäisiin yhdessä biisi Suomessa. Mulle tuli tietty ensimmäisenä mieleen Blockfest. Tampereen äijät tykkäävät aina toteuttaa vähän hulluja juttuja, niin tämä sopi siihen kategoriaan täydellisesti ja we made it happen! Jay-Z –fanina, Fade To Black –dokkarin parissa kasvaneena on myönnettävä, että vähän jännittää, Mikael Gabriel kertoo.

Tampereen Ratinanniemessä 1.-2. elokuuta järjestettävän Blockfestin ohjelmistoon on kiinnitetty Mikael Gabrielin lisäksi jo kymmeniä artisteja eri puolilta kotimaista hiphop-kenttää, sekä kalifornialaisräppärit Snoop Dogg ja Tyga. Myös viidellä Emma-patsaalla palkittu Cheek päättää festarikesänsä tapahtumassa. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa kevään aikana. Festivaalin lipunmyynti on sujunut ennätysvauhdissa, sillä huippusuositut VIP-liput varattiin loppuun jo kolmessa päivässä. Lippuja myyvät Lippupalvelu sekä Tiketti, hinnat alkaen 49€ ja toimituskulut.

 

Blockfestin kotisivut: www.blockfest.fi

Kuvat: www.blockfest.fi/media