Frederikin viimeistä viedään!

FREDERIK – MISSÄ ON JATKOT?

Frederik aka Reetu ja viimeinen albumi.

Viidenkymmenen vuoden pituisen uransa aikana Frederik on kohauttanut kansaa yli 30:lla pitkäsoitolla ja noin 500:llä laululla. Matkan varrella Suomen provosoivin artisti on käsitellyt lauluissaan kortongit, poliitikot, ladyboyt, miesstripparit, nakurannat, diktaattorit ja duunarit pilke silmäkulmassa, ja vähemmistöjenkin puolta on pidetty. Parikymmentä suomalaisnaista on myös saanut oman nimikkokappaleensa, ja muutenkin laulujen aiheista voisi kirjoittaa pienen romaanin. Puhumattakaan esiintyjästä itsestään.

”Vaikka kyseessä on lopetuslevyni, eivät nämä hommat tähän lopu. Missä on jatkot – albumilla säätöä jatketaan kentällä vielä pitkälle, keikoilla ja jatkoilla biletetään normaaliin tahtiin hiki pinnassa lanteet notkuen. Viimeisellä levyllä halusin erityisesti kiittää naisfanejani tulkitsemalla naisten kynästä tehtyjä tekstejä, haluja ja unelmia. Missä on naiset, siellä on jatkot.” – Reetu

Viimeisellä albumillaan Frederik nostaa käden lippaan, kiittää, kumartaa ja antaa naisille sananvuoron: sanoituksista vastaa lempeä naiskaksikko Laura Madekivi ja Niina Hartikainen. Tarinat ovat naisten maailmasta ja tuovat musiikkiin uuden jännitteen. Tarinat liitelevät nykypäivän erotiikasta hauskanpitoon ja biletykseen. Säveltäjinä viimeisellä tuotoksella vaikuttavat Popedasta tuttu Costello Hautamäki sekä Lasse Turunen.

Missä on jatkot? – albumin julkaisu 4.4.2014

www.frederik.fi