Snoop Dogg Blockfesteille

Jokaisena vuotenaan jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest on kiinnittänyt perjantain pääesiintyjäkseen hiphopin elävän legendan, amerikkalaisen Snoop Doggin. Tampereen Ratinanniemessä 1.-2. elokuuta järjestettävässä tapahtumassa esiintyvä rap-artisti on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen hyvästä hittivainustaan, mikä on mahdollistanut hänelle yli kahdenkymmenen vuoden menestyksekkään uran.

Kalifornian Long Beachilla varttunut Snoop Dogg nousi pinnalle Dr. Dren vuonna 1992 ilmestyneen ”The Chronic” -klassikkoalbumin kautta, seuraavana vuonna hän julkaisi oman kiitetyn debyyttialbuminsa ”Doggystyle”. Se on myynyt peräti nelinkertaista platinaa ja yli kymmenen miljoonaa kappaletta. Esikoissooloa ovat seuranneet kymmenet studioalbumit, kiertueet, tuotemallistot sekä lukuisat elokuvaroolit, joista tunnetuimpana esiintyminen Oscar-palkitussa ”Training Dayssa” vuonna 2001.

Yhdysvaltalaislegenda nousee Blockfestin päälavalle perjantaina 1. elokuuta. Snoop Doggin suurimpiin hitteihin lukeutuvat esikoisalbumin ”Gin and Juice” sekä ”Who Am I” sekä Pharrellin kanssa tehdyt kappaleet ”Beautiful” ja ”Drop It Like It’s Hot”. Viime vuonna hän julkaisi albumillisen reggaeta alias-nimellä Snoop Lion sekä levyllisen modernia funkia 7 Days of Funk -duona. Tällä hetkellä hän työstää viimeistä Snoop Dogg -nimellä julkaistavaa soololevyään.

Historiansa seitsemättä kertaa järjestettävän Blockfestin avauspäivänä nähdään myös uutta pitkäsoittoa valmisteleva Asa sekä Monsp Recordsin artistit Mäkki ja Kube. Blockfestin lauantain ensimmäiset kotimaiset julkistukset ovat Gracias, JVG, Mikael Gabriel ja Redrama. Festivaali julkistaa loput esiintyjäkiinnityksensä kevään 2014 aikana.

Tapahtuman uusi päämediakumppani on YleX, jonka kanssa Blockfest tulee tekemään laajamittaista yhteistyötä läpi kesän.

Blockfestin lipunmyynti käynnistyy 19. helmikuuta Lippupalvelun ja Tiketin toimipisteissä. Saatavilla on normaalien kategorioiden lisäksi myös hyvää palautetta keränneet exclusive-liput sekä huippusuositut VIP-liput, jotka myydään perinteisesti loppuun jo kevään aikana. Lippujen hinnat alkaen 49 euroa ja toimitusmaksut.

 

Blockfestin kotisivut: http://www.blockfest.fi

Kuvat: http://www.blockfest.fi/media/