Kuningas näyttämöllä – entä kotona? Omassa elämässä? Työpaikalla?

Teatterin näyttämöntakaiseen maailmaan kurkottava esitys on saanut innoituksensa Hämeenlinnan Teatterin emeritusnäyttelijä Harri Ekosesta ja Shakespearen Kuningas Learista.”Mitä nämä vuodet ja nämä roolit täällä ovat minulle tehneet?”, kysyy näytelmän eläkkeelle jäävä Harri Ekonen, joka esittää näytelmässä paitsi itseään myös Learia ja tämän narria.

Esitys on kertomus teatterista, joka talousvaikeuksien kurimuksessa saa tehtäväkseen yhden kaikkien aikojen klassikkoteoksista. Oppiiko Ekonen tekstinsä? Kestääkö pää enää painetta? Entä sydän? Voittaako näyttelijäkunta sisäiset ristiriitansa työnohjauksessa? Mikä tässä elämässä olikaan tärkeää?

Kuningas näyttämöllä on hauska ja mielikuvituksekas näytelmä teatterista, kulissien takaisista tragedioista ja Harri Ekosesta – vanhojen hyvien aikojen viimeisestä mohikaanista. “Humpsis. Siinä se meni. Elämä.”

Taiteilija ja stand up koomikko Harri Ekonen juhlii esityksellä 30-vuotista taiteilijan taivaltaan. Näe Kuningas, Narri ja Harri samassa teoksessa!

Kantaesitys 17.10.2013 Päänäyttämö

 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Antti Mikkola
Lavastussuunnittelu: Juha Mäkipää
Pukusuunnittelu: Satu Suutari
Projisoinnit: Tiiti Hynninen
Valosuunnittelu: Hannu Suutari
Äänisuunnittelu:
Antti Mikkola ja
Harri Kuittinen
Rooleissa: Harri Ekonen,
Turkka Mastomäki,
Mikko Töyssy,
Lauri Kukkonen,
Panu Hietalahti,
Katariina Kuisma-Syrjä,
Sinikka Salminen ,
Johanna Reilin ja
Ushma Karnani