Vihdoinkin Aira - musikaali Aira Samulinin elämästä 16.6.2022

Elämänvoimaa, sitkoa, ja tietenkin tanssia!

Tanssitaiteilija, discotanssin äiti,  Aira Samulin on tanssittanut Suomen kansaa jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Menestyksekäs ura muodin ja viihteen parissa on vienyt häntä ympäri maailmaa etsimään sitä, mikä on uutta ja kiinnostavaa.

”Pitää tarttua tilanteeseen, eikä jäädä vain haaveilemaan. Haasteet on otettava vastaan. Me ollaan saatu tämä ainutlaatuinen elämä lahjaksi, siksi pitää tehdä kaikkensa, ettei ole vain vapaamatkustaja.”  – tanssitaiteilija Aira Samulin

Suomen Kesäteatteriin jo vuodelle 2020 valmistunut esitys pääsee vihdoin päivänvaloon. Valkeakosken Apianniemessä 16.6. ensi-iltansa saavan ”Aira” -musikaalin nimiroolissa nähdään suurista (Cats, Sugar – Piukat paikat, Evita) musikaalirooleistaan tunnettu näyttelijä Helena Rängman, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös Uusi päivä ja Kimmo tv-sarjoista.

Aira Samulin täyttää 95-vuotta sunnuntaina 27.2.2022

Mitä löytyy kaikkien rakastaman, naurua hersyvän, punatukkaisen, energiapakkauksen ja tanssitaiteen uranuurtajan pinnan alta.

"Aira Samulinin elämä monine käänteineen on käsikirjoittajan unelma. Siinä on kaikki hyvän tarinan ainekset: draamaa, elämänenergiaa ja tanssia. Olen hyvin liikuttunut, että sain tarttua tähän aiheeseen." – Käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen

Airan 95-vuoden mittainen tarina alkaa Raja-Karjalasta Salmin kylästä läheltä Hyrsylän mutkaa. Se vie Helsingin tanssipiirien kautta kohti tätä päivää. Saamme nähdä kuinka Airan menestyksekäs ura viihteen ja muodin parissa syntyy 40- ja 50-luvun Suomessa. Musikaalissa kerrotaan myös elämän tragedioista, selviämisestä sekä Airan loppumattomasta intohimosta tanssia, luovuutta ja mielen hyvinvointia kohtaan.

”Jalkoja pitää venyttää vain niin pitkälle kuin peitettä piisaa” - Aira Samulin, tanssitaiteilija

Tarinassa Airan elämänpolun tärkeitä henkilöitä esittävät Valkeakosken Apianniemen musikaaleissa jo aiemmin yleisönsä hurmanneet Ilkka Koivula, Lauri Mikkola, Natalil Lintala, Harri Penttilä ja Leea Lepistö. Musikaalin tanssit ovat koreografi Jani Rasimuksen käsialaa. Musiikista vastaa liveorkesteri, joka esittää Airan elämän tärkeitä kappaleita eri vuosikymmeniltä mm. Karjalan kunnailla, Sä kaunehin oot, Stayin’alive sekä Madonnan Like a Virgin.

”Korona-aika on vaatinut juuri sitä Airalta opittua elämänuskoa ja sitkoa, jota tarvitaan toivon yllä pitämiseen. Vihdoinkin saamme jakaa nämä tarinat. Tervetuloa!” – Heikki Paavilainen, käsikirjoittaja, ohjaaja

Lisätietoa esitysaikatauluista, työryhmästä ja kuvat medialle: www.suomenkesateatteri.fi

Mainitsettehan kuvaajan nimen: Daniel Paul  kuvien käytön yhteydessä.

 

Suomen Kesäteatterin 2022 musikaalien Aira sekä Tango D’amore lipunmyynti ja harjoitukset ovat alkaneet. Liput Ticketmasterista kautta maan.

Aira -musikaalin ensi-ilta 16.6. 2022 klo 19.00/ Apianniemen Kesäteatteri, Valkeakoski

Tango D’amore -musikaalin ensi-ilta 7.7. 2022 klo 18.00/ Sappeen Kesäteatteri, Pälkäne