Tango D’amore - Musikaali Eino Grönin elämästä 7.7.2022

Sappeen kesäteatterin kaikissa esityksissä lavalla on myös maestro itse.

Laulajalegenda Eino Grönistä voi sanoa, ”sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan”. Hänen uransa on jatkunut jo kahdeksalla vuosikymmenellä aina 50-luvulta alkaen. Suomen kansan tuntema samettinen ääni soi edelleen.

”Musiikki on niin vahvasti tuolla sisuksissa, että se innostaa elämään. ” – viihdetaiteilija Eino Grön.

Tänä kesänä 2022 nähdään vihdoinkin Sappeen Pälkäneen kesäteatterissa maestro Eino Grönin tähdittämä musikaali Tango D´amore. Se on Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama elämäntarina rakastetun viihdetaiteilijan elämästä.

Suomen kesäteatterin tuottama musikaali Tango D’amore kertoo tarinan siitä, miten kauniin lauluäänen omaavasta reposaarelaisesta painijapojasta tulee osa suomalaisen iskelmämusiikin historiaa. Näyttämöllä nähdään viihdetaiteilijan uran ensihetket, joissa tärkeää osaa ovat näytelleet myös musiikkilegendat Toivo Kärki ja Junnu Vainio.

Nuoremman Einon roolissa vierailee näyttelijä Joni Leponiemi, joka tunnetaan tv-sarjojen ohella useista musikaaleista mm.: Villit Vuodet (Irwin Goodman) ja elokuva Olen suomalainen (Reijo Taipale).

Tango D’amore -musikaalissa klassikkokappaleista kuullaan muun muassa Viimeinen ilta, Seinillä on korvat ja Sä kuulut päivään jokaiseen.

”Tuota samettiäänistä herraa olen kuunnellut lapsuudestani asti. On ollut hienoa saada tutustua Emppuun itseensä ja hänen mielenkiintoiseen elämäänsä. Se tarina sytytti Tango D’amoren soimaan sisälläni.” -ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen

Musikaalissa Eino Grönin elämänkerturina on Einon Marjatta-vaimo, jota esittää näyttelijä Heidi Kirves. Kirves on näytellyt useissa teattereissa ja kesäteattereissa sekä televisiosarjoissa Mun ainoot 30 minsaa, Hinnalla millä hyvänsä ja Downshiftaajat. Muissa rooleissa nähdään Jannastiina Hakala, Juha Pulli, Jyri Ojansivu sekä Mikko Huoviala. Tanssijoina Sappeen lavalla ovat latinalaistanssin kultapari Glaudia Ketonen sekä Marius Toperczer-Muresan.

”Suomen Kesäteatterin 2022 musikaalien harjoitukset ovat onneksi päässeet taas alkamaan. Sydämellisesti tervetuloa teatteriin!”  -käsikirjoittaja, ohjaaja Heikki Paavilainen.

 

Lisätietoa esitysaikatauluista, työryhmästä ja kuvat medialle: www.suomenkesateatteri.fi
Kuvaajan Daniel Paul nimi mainittava kuvien käytön yhteydessä.

Suomen Kesäteatterin 2022 musikaalien Tango D’amore ja Aira lipunmyynti on alkanut.
Liput Ticketmasterista kautta maan.

Haastattelut: Myy-Promotion, Myy Honkanen 040 574 3577, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

* Tango D’amore -musikaalin ensi-ilta 7.7. 2022 klo 18.00/ Sappeen Kesäteatteri, Pälkäne.
 * Aira -musikaalin ensi-ilta 16.6. 2022 klo 19.00/ Apianniemen Kesäteatteri, Valkeakoski.