Free Skate -taitoluisteluelokuvan oikeudet myyty Pohjois-Amerikkaan

Ajankohtaisessa elokuvassa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan.

Kanadalainen Indiecan Entertainment on lunastanut Yhdysvaltojen ja Kanadan levitysoikeudet Free Skate -elokuvaan. Indiecan Entertainmentin omistaa kokenut kanadalainen tuottaja Avi Federgreen, joka on tuottanut Netflixin maailmanlaajuisesti julkaiseman Kiss and Cry (2017) -taitoluisteluelokuvan. Kiss and Cry oli ilmestyessään iso hitti taitoluistelijoiden keskuudessa.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Elokuvan pääosan tekee entinen joukkuevoimistelun maailmanmestari Veera W. Vilo (Punainen kohina, Kyrsyä – Tuftland), joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Muissa rooleissa nähdään mm. Leena Uotila, Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Regina Launivuo, Sirke Lääkkölä, Ilona Chevakova ja Viivi Pumpanen. Belgian olympiaadi ja tämän vuoden MM-hopeamitalisti Loena Hendrickx tekee elokuvan vaativimmat luistelustuntit. Elokuvan yhtenä tuottajana toimiva ja luisteluroolin tekevä Teea Siltanen on entinen muodostelmaluistelun maailmanmestari.

Monikielinen elokuva nojaa ajankohtaisiin naisurheilijoiden tarinoihin sekä tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Tapetille nousevat niin lajisidonnaiset kuin ihmiskauppaa sivuavat kysymykset.

“Tämä elokuva on meille erityisen tärkeä ja sitä on tehty niin pieteetillä, että halusimme antaa sen parhaisiin mahdollisiin käsiin. Avi Federgreen Kiss and Cry -elokuvan tuottajana tietää kohdeyleisön paremmin kuin kukaan”, toteaa näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Veera W. Vilo.

“Pandemia on siirtänyt ensi-iltaa jo neljä kertaa, ja päälle puhjennut Ukrainan sota sotki levityskuvioita entisestään. Saimme neuvoteltua sopimusehdot Venäjän ja Itä-Euroopan kattavasta diilistä kuntoon, ja seuraavana aamuna syttynyt sota peruutti kaiken. Kaikesta huolimatta elokuva on nyt entistäkin ajankohtaisempi Olympialaisissa nähdyn Venäjän taitoluisteluskandaalin ja sodan vuoksi. Pohjois-Amerikan levitys on iso erävoitto ja olemme tästä erittäin innoissamme”, jatkaa elokuvan ohjaaja-tuottaja Roope Olenius.

Elokuva on Roope Oleniuksen toinen kokopitkä ohjaustyö. Hänen ensimmäinen elokuvansa, junttikauhu Kyrsyä – Tuftland (2017) palkittiin usealla kansainvälisellä elokuvafestivaalilla (mm. Other Worlds Austin, Horrorant Film Festival) ja sai Suomen lisäksi rajatun elokuvateatterilevityksen myös Yhdysvalloissa ja Kreikassa.

Tuotannosta ja levityksestä vastaa porilainen Bright Fame Pictures. Osatuotantoyhtiöinä elokuvassa ovat mukana Brave Teddy Oy, Optipari Oy ja Whitepoint Oy. Free Skate saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 21.10.2022.

Pohjois-Amerikassa Free Skate nähdään vuoden 2023 alussa.

Juliste, kuvat (Sisältää kuvan Cannesista) ja pressipaketti

IMDb

 

 

Tiedotus:

Myy Honkanen

Myy-Promotion

+358 40 574 3577

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lisätiedot:

Tuottaja Roope Olenius, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0405632905

Tuottaja Veera W. Vilo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0445769769