Kesäteatterin lumoa ja musiikin nostalgiaa

Suomen Kesäteatteri on ammattiteatteri, joka hurmaa vuosittain yleisöä esityksillään Valkeakoskella sekä Sappeessa Pälkäneellä. Valkeakosken näyttämön järvimiljöötä on sanottu ”valtakunnan kauneimmaksi kesäteatteriksi ” ja Sappeenvuoren jylhää luonnon ympäröivää tunnelmaa on puolestaan kehuttu aidoksi ja tunnelmalliseksi taiteen paikaksi. Kesällä 2023 Suomen Kesäteatterin produktiot ovat ylistystä suomalaiselle kulttuurille ja musiikille.

Ensi kesänä Valkeakoskella:

IRWIN on kesän 2023 näyttävin suomalainen musiikin aikamatka!

Musikaali IRWIN antaa äänen Antti Hammarbergille, jonka syntymästä tulee vuonna 2023 kuluneeksi 80 vuotta.

IRWIN on tarina ihmisyydestä ja ajattomuudesta. Seuraamme legendaarisen Hammarbergin elämäntarinaa uudesta näkökulmasta; hän oli rouhea taiteilija, mutta myös ystävä ja isä. Saamme nähdä Irwin-imagon takana myös herkän nuoren säveltäjämiehen, joka halusi taiteellaan ilmentää kansan tunteita ajan virrassa.

IRWIN tuo tunnelmallisiin kesämaisemiin 70-luvun visuaalisuutta, kiehtovia tositarinoita suomalaisesta musiikkimaailmasta, tilannekomiikkaa sekä elämäniloa!

Lavalla tulemme näkemään valovoimaisia ammattinäyttelijöitä, räiskyvää retrotunnelmaa, upeita laulunumeroita sekä kauneimpia sovituksia kaikille tutuista suomalaisista hittikappaleista.

”Yksinhuoltajan ainoa poika. Aviomies ja kahden lapsen isä. Koko kansan taiteilija Antti Hammarberg, jonka ääntä ja lauluja olen kuunnellut aivan pienestä pojasta lähtien. Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan osasin jo ennen kouluikää. On ollut hyvin mielenkiintoista lähteä tutkimaan Antin elämää taiteilijaelämän ulkopuolelta. Empaattisuus on se kaiken ympärille muodostuva maailma. Maailma, joka on niin kaunis. Ja mikä säveltäjä, huh! Olemme hienolla matkalla kohti kesää 2023.” - Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen

 

IRWIN ENSI-ILTA 15.6.2023

Lavalla mm. Joni Leponiemi, Ilkka Koivula, Ushma Olava, Leea Lepistö, Jannastiina Hakala, Jani Rasimus

Kapellimestari: Kalle Ruusukallio ja Ali Ahmaniemi

Lisätietoa: www.suomenkesateatteri.fi

Tiedotus ja haastattelut: Myy-Promotion, Myy Honkanen 040 574 3577 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Valokuvia: https://danielpaulphotographyfi.pixieset.com/irwinpress/

Yksittäiset liput tulevat myyntiin 2.1.2023 Ticketmasterissa kautta maan!

Ryhmävaraukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Info teatterista:

Valkeakoskella vuodesta 2010 toiminut kesäteatteri on tarjoillut vuosien saatossa unohtumattomia kesäteatterikokemuksia suurelle yleisölleen. Teatteri sijaitsee Apianniemessä upean vesistön ympäröimänä ja kävijät saavat nauttia väliajalla kauniin kesäravintolan antimista niin sisällä kuin ulkona. Kesäteatterin lavalla on nähty maamme tunnetuimpia näyttelijöitä sekä viihteen kestotähtiä. Menneinä kesinä Heikki Paavilaisen ohjaamana olemme saaneet nauttia huikean suosion saaneista Pirkko ja Åke - Vuosisadan rakkaustarina (2010), Kuin Helminauhaa (2011), Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet (2012), Topi Sorsakosken elämään pohjautuva musikaali On Kesäyö (2013), Bollywoodin hurmiolla uudistettu sinivalkoinen Kesäillan valssi (2014), Pätkä Pääroolissa (2015) sekä yleisöennätyksiäkin rikkonut Kirka-musikaali (2016), Rakkaudella Merkitty - musikaali (2018), aiemmat katsojaennätykset rikkonut Danny - musikaali (2019) sekä upeat arvostelut saanut musikaali Aira, Aira Samulinin elämästä (2022).

 

Ensi kesänä Sappeen kesäteatterissa

Taiteilija Mikko Alatalon värikäs, tuottoisa ja energinen elämä vihdoin näyttämöllä!

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys MAALAISPOIKA OON vie meidät näyttävälle matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen taiteilijan tarinaa sinisten silmälasien takana.

Elämänkerrallinen musikaali tarjoaa katsojalle unohtumattomia kappaleita Alatalon laajasta musiikillisesta repertuaarista, lämmintä huumoria, hauskoja kommelluksia sekä koskettavaa ikävöintiä toisen ihmisen luo.

Satoja tunnettuja kappaleita, yli 40 albumia, toimittajana työskentelyä, lastenmusiikkia, kansanedustamista, hiihdonopetusta ja neljä Syksyn Sävel-kilpailun voittoa. MAALAISPOIKA OON on musiikillinen kunnianosoitus koko kansan tunteman Mikko Alatalon monipuoliselle ja legendaariselle uralle.

”Mikko Alatalon tunnen henkilökohtaisesti jo 80-luvun alkupuolelta Ajolähtö- elokuvan ajoilta. Nyt kun olen tutustunut Mikon elämään käsikirjoituksen tiimoilta, se on yllättänyt ja avartanut omaa maailmaani. Kuinka rikas ja monipuolinen taiteilija Mikko on. Ja aikamoinen elämä, niin ilossa kuin surussakin. Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin.” - Ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen

 

Arvoisa musikaalien ystävä!

Olen otettu, että työni ja elämäni kansanlaulajana saa kunnianosoituksen musikaalin muodossa.

Takana on Manserokin synnyttäminen nuoruuden innolla yhdessä Juice Leskisen ja Harri Rinteen kanssa.

Tuli ensimmäinen soololevy Maalaispoika oon, jolla oli kuulemma sosiaalista tilausta, kun niin monet maalaispojat muuttivat kaupunkeihin. Tulivat laulut Siirtomaa-Suomesta ja sen ihmiskohtaloista. Tulivat Syksyn sävel-voittorallit ja niiden myötä kiertäminen kaikissa Suomen kylissä. Tuli raskas 90-luku. Sitten vuodet Tammerkosken sillalla tv-kansan laulattajana. Lopulta vanhojen kavereiden, Juicen ja minun, yhteen tulo Senaattorina ja boheemina. Tulivat myös vuodet Arkadianmäellä kansan palvelijana. Mutta politiikka tulee, politiikka menee - laulut jäävät. Takana kolme miljoonaa kilometriä, 6000 keikkaa, yli 700 levytettyä laulua. Jokia kajakilla, suksimista tuntureilla ja kiipeilyä vuorille.

Paljon elettyä elämää, jolta olen saanut paljon - ja paljon myös menettänyt.

Siinä on tarinan aineksia, jotka Paavilaisen Heikin kynästä lennättävät laulumme uuteen elämään.

Harri Rinteen ja minun laulupuusta ovat eri muotivirtausten luomat sadat lehdet jo pudonneet, mutta näkyvillä on laulupuun runko lauluista, jotka oikeasti ovat jääneet elämään kansakunnan muistiin.

Ajatella, nuori poika, joka esitti Mikko Niskasen elokuvan Ajolähtö pääroolia, on nyt vanhempana taikurina tuonut esille elokuvan säveltäjän tarinan.

Kiitos Heikki, työryhmä, näyttelijät ja soittajat!

- Mikko Alatalo

 

MAALAISPOIKA OON ENSI-ILTA 6.7.2023

Lavalla mm. Aleksi Aromaa, Mira Luoti, Valtteri Aaltonen, Olga Lepistö, Harri Penttilä, Mikko Huoviala, Heidi Kirves /Anna Pukkila

Kapellimestari: Ali Ahmaniemi

Lisätietoa: www.suomenkesateatteri.fi

Työryhmän kuvia ei vielä saatavilla. Työryhmän kuvia saatavilla alkuvuodesta.

Tiedotus ja haastattelut: Myy-Promotion, Myy Honkanen 040 574 3577 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yksittäiset liput tulevat myyntiin 2.1.2023 Ticketmasterissa kautta maan!

Ryhmävaraukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Info teatterista:

Sappeen Kesäteatteri sijaitsee Sappeen hiihtokeskuksen kupeessa uljaiden rinnemaisemien syleilyssä. 530-paikkainen teatteri on katettu niin katsomon kuin lavan osalta, ja matkakeskuksen tarjoamat majoitus- ja ravintolapalvelut ovat kävijöiden käytettävissä koko kesän ajan. Sappeen Kesäteatterissa Pälkäneellä on aikaisemmin nähty Heikki Paavilaisen ohjaamat esitykset: Kaikki Oikein – lottovoittokomedia (2016), katsojaennätyksen tehnyt On Kesäyö - musikaali (2018), Olavi Virta - musikaali (2019) sekä kehuttu esitys Tango D´amore (2022).