Uusi suomalainen aikakauslehti vastaa Espanjasta kiinnostuneiden tiedonnälkään

Kahden suomalaisnaisen keväällä 2023 perustama lifestyle-lehti Costa del Sol Magazine kokoaa yhteen Espanjan Aurinkorannikon parhaat palat ja näyttää rannikon elämästä myös kokonaan uusia puolia. Julkaisu laajenee videotuotantojen puolelle, kun Aki Linnanahteen Tarinatalli alkaa tuottaa lehden kanaviin videosisältöjä printin rikastamiseksi.

Espanjan Aurinkorannikko on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten rakastama matkakohde, ja tänä vuonna matkailun luvut ovat taas reippaassa nousussa. Lisäksi etätyön vapauttamat suomalaiset hakeutuvat kasvavassa määrin Espanjaan kakkosasunto mielessään, ja tämä näkyy ruuhkana niin Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa kuin suomalaisten kiinteistönvälittäjien palveluissa. Aurinkorannikolla asuu arviolta 25–30 000 suomalaista ja Suomesta on tehty Espanjaan yli 520 000 matkaa vuoden 2023 aikana. Espanja on myös tammikuussa pidettävien Matkamessujen 2024 partnerimaa.

Kasvavista luvuista huolimatta Aurinkorannikosta kiinnostuneille suomalaisille ei ollut tarjolla laadukasta aikakauslehteä, jonka avulla voisi suunnitella matkaa tai muuttoa ja joka mahdollistaisi myös haaveilun. Uutispainotteisia lehtiä on suomeksi tarjolla hyvin, mutta lifestyle-tyylinen lehti puuttui, kertoo toinen Costan perustajista, päätoimittaja Sari Lommerse.

Huomasin itse tämän konkreettisesti, kun muutimme rannikolle 2021. Tieto piti haalia netistä ja tutuilta. Puskaradion rooli on todella suuri – info ja vinkit kulkevat suusta suuhun. Tätä informaatiota keräämme nyt lehteen ja paketoimme sen kauniiseen pakettiin, hän jatkaa.

Ensimmäinen lehti ilmestyi keväällä 2023, ja nyt julkaistuna on kaksi numeroa. Lehden laatutaso asetettiin korkealle, ja sen myötä tekijöiksi valikoitui alan huippuosaajia. Art directoriksi valittiin sisustuslehti Plaza Kotia vuosia tehnyt Katja Enarvi, ja sisältöä tuottavat muiden muassa toimittajat Hanna Jensen ja Unna Lehtipuu, valokuvaaja Riitta Sourander ja golfjuttuihin erikoistunut entinen Suomen golfmaajoukkueen valmentaja Heini Haapala.

Aki Linnanahde mukaan vastaamaan videosisällöistä

Uuden printtilehden perustaminen digiaikana on vaatinut uskoa tekemiseen ja toisaalta avoimuutta monipuolisen median rakentamiselle. Lommerse ja Pyöttiö perustivat lehden pilotin jälkeen uuden, riippumattoman kustantamon, joka vastaa jatkossa lehden julkaisemisesta. Painetun lehden rikastaminen videosisällöillä on luonteva seuraava askel, ja siinä kumppanina toimii tunnettu, viihteen ja sisältöjen parissa jo vuosikymmeniä toiminut Aki Linnanahde.

Sari haastatteli minua lehden ykkösnumeroon ja konsepti vakuutti minut välittömästi. Tunnistan tarpeen tälle sisällölle itsekin talvet Espanjassa asuvana. Videotuotannot ovat minulle ja tuotantoyhtiölleni tuttua puuhaa, joten on upeaa päästä kertomaan Costa del Sol Magazinen laadukkaan brändin alla tarinoita näistä kauniista kuvauspaikoista myös videomuodossa, Aki kertoo.

Aki ja Costa tekevät jatkossa sisältöjä, joissa esitellään aluetta asumisen tai pitkän oleskelun näkökulmasta. Testauksessa voivat olla kuntosalit, padelkentät tai ravintolat ja rantaklubit. Ensimmäinen videopilotti tehtiin Costan asiakkaan Asunto del Solin kanssa, ja siinä esiteltiin kaksi asuinaluetta.

 

Costa del Sol Magazine on uusi, itsenäisen suomalaiskustantamon Urban Publishingin julkaisema laadukas aikakauslehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehti on suunnattu kaikille Espanjan Aurinkorannikosta kiinnostuneille. Lehden päätoimittaja on Sari Lommerse, jolla on pitkä kokemus lehtityöskentelystä muun muassa Plaza Kodin ja Turun Sanomien toimittajana sekä asiakaslehtien tuottajana.

Aki Linnanahteen tuotantoyhtiön Tarinatallin tunnetuimpia tuotantoja ovat Aki Linnanahde Talk Show, Janni Hussin ja Sointu Borgin podcast Sana on vapaa sekä Cheekistä kertova tv-dokumentti Kuka muka?