Elämyssaari Viikinsaari on nyt entistäkin elämyksellisempi.

Viikinsaaren kesässä 2024 tapahtuu. Viikinsaari vahvistaa paikkaansa elämyssaarena. Viikinsaaren uudet tapahtumatoimijat ja yhteistyökumppanit tuovat saareen entistä enemmän vaihtoehtoja erilaisen elämyspäivän viettoon.

Lasiseinäiset Nolla- mökit avaavat ovensa Viikinsaaressa ja saaressa voi vihdoinkin yöpyä. Nolla on ekologinen matkailukonsepti, joka vie retkelle kauniin luonnon keskelle. Tampere saa ensimmäiset Nolla-mökkinsä luonnonkauniiseen saarimiljööseen keskelle kauneinta Pyhäjärveä. Nolla-mökit tarjoavat ympäristöystävällisen ja vastuullisen tavan yöpyä suojellulla luontoalueella.

Rentoa olemista järvimaisemissa tarjoaa Viikinsaaren rantasauna. Elämyssaaren puusauna lämpiääkin ensi kesänä joka päivä saaren aukioloaikojen puitteissa

– Viikinsaari on parhaimmillaan jokaisen Tamperelaisen oma kesämökki, jonne voi tulla saunomaan ja uimaan monta kertaa viikossa. Haluamme, että Viikinsaari tarjoaa jokaiselle halukkaalle kokonaisvaltaisen kesälomakokemuksen, toteaa Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Viikinsaari on ruokasaari. Onhan siellä Tampereen vanhin kesäravintola, joka on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1866. Ravintola on monelle jokakesäinen klassikko.

Saareen lanseerattiin viime vuonna uusia ruokakonsepteja. Viikinsaaren kesäkeittiö ja Vohveli & Ranu -kioski saavuttivat ruokailijoiden keskuudessa suuren suosion ja saaren ruokatarjonta monipuolistuu ja paranee entisestään vuonna 2024.

Ohjelmapuolella Hopealinjat rakentaa uudenlaista merkittävää kumppanuutta uuden kesäteatteritoimijan kanssa.

Yhdessä tamperelaisen Suomen Kiertueteatterin kanssa saareen tuotetaan kolme erilaista esitystä. Kesäkuussa saaressa vierailee mm. Esko Roineen ja Taneli Mäkelän tähdittämä musiikkinäytelmä Vanhoja poikia. Heinä-elokuussa kesäteatterissa nähdään uutuutena Ola Tuomisen tähdittämä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä suursuosion kesällä 2023 saanut koko perheen suosikki Tatu ja Patu pihalla.

– Olemme äärimmäisen iloisia erinomaisesti tänä vuonna alkaneesta yhteistyöstä, iloitsee Suomen Kiertueteatterin teatterinjohtaja Janne Jämsä. – Viikinsaari on paikkana ainutlaatuisen uniikki ja haluamme tarjota siellä jatkossa Suomen parhaimpia ja laadukkaimpia kesäteatterielämyksiä.

Viikinsaaressa vietetään lauantaina 8.6.2024 SummerVibes -hyvinvointitapahtumaa jo kolmatta kertaa. Viime vuoden festivaali keräsi lähes tuhat innokasta juhlijaa Viikinsaareen viettämään elämyksellistä päivää ja vauhdikasta iltajuhlaa. Tampereen tapahtumakesä on saanut vihdoinkin aivan erilaisen kiintotähden.

Myös Viikinsaaren juhannus löysi viime vuonna kävijänsä. Yli 3000 vietti kaupunkijuhannusta joko Viikinsaaressa tai Hopealinjojen risteilyllä.

Viikinsaaren rakastetut festivaalit viettävät juhlavuottaan. Saarihelvetti- ja Saariblues festivaaleja on järjestetty jo kymmenen vuotta! SaariHelvetin yleisömäärä ensimmäisenä vuonna oli 1 400 kävijää. Kymmenen toimintavuotensa aikana SaariHelvetistä on kasvanut kaksipäiväinen yli 5000 kävijän festivaali, joka on monelle se kesän kohokohta.

Viikinsaari tarjoaa kesätapahtumien lisäksi myös rauhallisempia elämyksiä. Saaren 15 hehtaarin pinta-alasta 10 hehtaaria on luonnonsuojelualuetta. Saaren suosittu luontopolku uusitaankin kesän 2024 aikana.

 

Suomen Hopealinjat Oy toivottaa yhteistyökumppaneineen kaikki tervetulleeksi Elämyssaari Viikinsaareen.

 

Valokuvia median käyttöön (Kuva credit: Hopealinjat):

https://drive.google.com/drive/folders/109kFLN4KiMNPOHRsIkbRL6hJ-0VAnmFH?usp=sharing


www.hopealinjat.fi
www.viikinsaari.fi