Suomen Komediateatterin uutuuskomedian pääosaa näyttelee vatsa

Uusi koskettava komedia Vatsastapuhujat saa ensi-iltansa Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämöllä 14.2.2024

Vatsa. Maha. Pötsi. Masu. Kupu. Massu. Röllykkä. Ja vatta.

Rakkaalla sekä raskaalla kehonosalla on monta nimeä ja nyt sille vihdoin annetaan päärooli Suomen Komediateatterin uutuusesityksessä.

Mikä määrä vatsavaivoja on liikaa omissa häissä? Montako sukulaista tarvitaan kommentoimaan mahaa ennen kuin saa raivostua? Onko uudelle ihastukselle pakko näyttää omaa mahaa, jos ei halua? Mikä on se kuuluisa vatsanpohja, jossa tunteet tuntuvat? Entä mitä tapahtuu, kun maha alkaakin puhua niin kovaa, että sen kuulevat muutkin? Ja voiko pieru tärkeässä työpalaverissa olla kaiken loppu?

Miika Murasen ohjaama sekä käsikirjoittama Vatsastapuhujat on koskettava koko illan komedia vatsakriiseistä sekä rakkaudesta mahaan, joka rakentuu hulvattomista sekä liikuttavista tarinoista. Esityksessä kuullaan noloimpia tunnustuksia mahavaivojen ääreltä, koskettavia kertomuksia vatsahäpeästä, opetellaan oikeasti puhumaan vatsasta, sekä ennen kaikkea nauretaan itsellemme.

Miika Murasen lisäksi näyttämöllä vatsatarinoihin heittäytyy valovoimainen esiintyjäryhmä: Kiti Kokkonen, Maria Lund, Mikko Penttilä, Irina Pulkka sekä muusikko Ville Leppilahti.

”Minulta on paljon kysytty, miksi esityksen aiheeksi on valittu vatsa. Uskallan väittää, että jokaisella meistä on jonkinlainen suhde tähän kehon osaan eikä se välttämättä ole ihan ristiriidaton. Se on itsellenikin heikko kohta, ja halusin tällä esityksellä lähteä etsimään ymmärrystä ja hyväksyntää mahakomplekseille – ja mikä onkaan parempi keino kuin uskallus käsitellä tätä komedian keinoin. Toivon, että saamme katsojat nauramaan sekä liikuttumaan erilaisten vatsatarinoiden äärellä.” esityksen käsikirjoittaja-ohjaaja Miika Muranen kertoo ja jatkaa: ”On hieno mahdollisuus päästä tekemään tällaista uutta, kotimaista kantaesitystä isolle näyttämölle tällaisten monipuolisten näyttelijöiden ja muusikon kanssa. Tähän asti meillä on harjoituksissa riittänyt naurua sekä herkistäviä keskusteluja. Erityisen kiehtovaa on olla kaksoisroolissa ohjaajana sekä näyttelijänä tässä teoksessa.”

Vatsastapuhujat sopii kaikille, jotka ovat kriiseilleet vatsansa vuoksi, kaikille, jotka rakastavat omaa mahaansa ja ehdottomasti kaikille meille vatsallisille. Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen iloitsee tulevasta kantaesityksestä:

”Keskustelin puolitoista vuotta sitten teatterintekijä Miika Murasen kanssa ja hän kertoi ideasta, että jonkun teatterin pitäisi tehdä esitys vatsaan liittyvistä fyysisistä ja henkisistä haasteista. Idea oli mielestäni nerokas ja halusin sen ehdottomasti teatterimme ohjelmistoon! Nyt ideasta on tullut totta.”

 

TIEDOT

Vatsastapuhujat

Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämö, Tivolikuja 1, Helsinki

Esityskausi: 13.2.-23.3.2024

 

Tekijät:

Ohjaus ja käsikirjoitus: Miika Muranen

Musiikki: Ville Leppilahti

Lavastussuunnittelija: Juho Lindström

Pukusuunnittelija: Maikki Lehto

Maskeerauksen suunnittelija: Niko Sahlman

Valosuunnittelija: Janne Teivainen

Äänisuunnittelija: Tapio Pennanen

 

Näyttämöllä:

Kiti Kokkonen
Maria Lund
Miika Muranen
Mikko Penttilä
Irina Pulkka
Ville Leppilahti

 
Näytökset:

TI 13.2 klo 18 ENNAKKO

KE 14.2 klo 19 ENSI-ILTA

PE 16.2 klo 19

LA 17.2 klo 14

LA 17.2 klo 19

TO 22.2 klo 19

PE 23.2 klo 19

LA 24.2 klo 14

LA 24.2 klo 19

TO 29.2 klo 19

PE 1.3 klo 19

LA 2.3 klo 14

LA 2.3 klo 19

TO 21.3 klo 19

PE 22.3 klo 19

LA 23.3 klo 14

LA 23.3 klo 19

 

Esityksen kesto: n. 2h 15 minuuttia
Ikäraja: suunnattu aikuisille

Liput: 49e / kpl.
Lipunmyynti: https://suomenkomediateatteri.fi/esitykset/vatsastapuhujat/

 

Sosiaalinen media:

IG @suomenkomediateatteri
FB: Suomen Komediateatteri

 


Suomen Komediateatteri on vuonna 1995 perustettu vakavasti huumoriin erikoistunut ammattiteatteri. Teatterin missiona on luoda kaikenikäisille katsojille monipuolisia ja laadukkaita, sisällöltään merkityksellisiä, yhteiskunnallisia sekä ajankohtaisia että ajattomia kulttuurielämyksiä komediallisessa, tragikomediallisessa ja viihdyttävässä muodossa. Teatterin päänäyttämö on Linnanmäen Peacock.