Juha Vainion laulut soivat huippunäyttelijöiden tähdittämässä Vanhoja poikia -musiikkinäytelmässä

Taneli Mäkelän, Esko Roineen, Tume Uusitalon ja Puntti Valtosen tähdittämä musiikkinäytelmä vierailee kesäkuussa Viikinsaaren kesäteatterissa.

Syksyllä 2018 Tampereen Työväen Teatterissa ensi-iltansa saanut Vanhoja poikia -musiikkinäytelmä on viime vuodet kiertänyt menestyksekkäästi ympäri Suomen, ja vihdoin suosittu esitys tekee odotetun paluunsa Tampereelle ja Viikinsaaren kesäteatteriin. Kesäkuussa 2024 näytelmästä nähdään yhteensä 14 esitystä uniikissa ja ainutlaatuisessa Viikinsaaren ympäristössä.

Tommi Auvisen ja Seija Holman käsikirjoittaman uuden kotimaisen musiikkinäytelmän innoittajana ovat toimineet Juha Vainion tutuksi tekemät laulut. Eteläpohjalainen haitaripelimanni, musiikin tohtori Antti Paalanen johtaa näyttämöllä nelihenkistä Kiharakolmio -kansanmusiikkiyhtyettä, joka puhaltaa uusilla sovituksillaan raikasta mutta perinnetietoista henkeä Vainion klassikkokappaleisiin.

Nostalgian täyteisessä ja kepeässä, mutta myös koskettavassa näytelmässä neljä miestä kohtaavat tuulisella Saimaan saarella, jossa muistot, toiveet, syvimmät surut ja hellimmät unelmat jaetaan yhdessä. Miehet kuljettavat tarinaansa parinkymmenen Junnun laulun voimin, huumori ja haikeus lyövät komeasti kättä. Ja jossain kääntää norppakin kylkeään.

Näytelmän rooleissa nähdään Suomen teatteritaivaan karismaattisimmat näyttelijät: tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Esko Roine, erittäin harvoin kesäteatterinäyttämöillä nähty Taneli Mäkelä, monipuolisen ja -vuotisen uran niin teatteri- kuin musiikkiestradeillakin tehnyt Tume Uusitalo sekä lukuisissa musikaalirooleissaan myös tamperelaiset useasti ihastuttanut Puntti Valtonen.

– Viime vuodet kiertäessämme ympäri Suomea, esityksemme on saanut suorastaan hurmiollisen vastaanoton. Jotakin teoksen suosiosta kertoo myös se, että esityksiä on takana jo lähes 100, kertoo näyttelijä Esko Roine. – Yhtä esitystä lukuunottamatta olemme aiemmin esiintyneet ainoastaan sisänäyttämöillä. Junnun kappaleet sopivat erityisen hyvin kesään ja tunnelmallisiin kesäiltoihin, joten uskon, että Viikinsaaren ympäristö tuo esitykseen oman erityisen lisänsä.

 

Vanhoja poikia -vierailuesitykset Viikinsaaren kesäteatterissa 4.-19.6.2024.

Rooleissa Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo ja Puntti Valtonen

Live-yhtyeenä näyttämöllä Antti Paalanen ja Kiharakolmio


Käsikirjoitus: Tommi Auvinen ja Seija Holma

Ohjaus: Tommi Auvinen

Laulut: Juha Vainio

Kapellimestari: Antti Paalanen

Koreografia: Jouni Prittinen

Lavastussuunnittelu: Perttu Sinervo

 

Kantaesitys oli Tampereen Työväen Teatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä 6.11.2018.

Esityksen kesto noin 2 h 10 minuuttia sisältäen väliajan.

 

Pressikuvat ladattavissa täältä. Kuvaajan tiedot mainittava:

Kuvat: Kari Sunnari / TTT