Tuomas Kyrön ikoninen Mielensäpahoittaja nähdään Viikinsaaren kesäteatterin uudessa kantaesityksessä

Rakastetun tamperelaisnäyttelijä Ola Tuomisen tähdittämä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa heinäkuun 4. päivä

Tampereella toimivan Viikinsaaren kesäteatterin näyttämöllä nähdään tänä kesänä uusi koko kansan rakastaman Tuomas Kyrön samannimiseen kirjaan perustuva kantaesitys. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmä saa yhteensä 30 esitystä heinä-elokuussa 2024 upean vehreällä Viikinsaaren elämyssaarella. Näytelmä on samalla tamperelaisen Suomen Kiertueteatterin sekä Suomen Hopealinjojen yhteistuotanto.

Viikinsaaren kesäteatteria varten näytelmän dramatisoi ja ohjaa teatteriohjaaja ja Suomen Kiertueteatterin teatterinjohtaja Janne Jämsä.

– Kyröllä on uskomaton taju kirjoittaa viisaasti ja lämmöllä eri sukupolvien ihmisistä, ja uskon että siinä piilee myös Mielensäpahoittajien suosion salaisuus, kertoo Jämsä. – Tässä nimenomaisessa tekstissä ollaan vahvasti elämän ja kuoleman ympärillä, ja se jos mikä yhdistää meitä ihmisiä.

Ikonisen Mielensäpahoittajan saappaisiin astuu tällä kertaa rakastettu tamperelainen näyttelijä Ola Tuominen. – Löydän Mielensäpahoittajasta jonkin verran itseäni, mutta myös jo edesmennyttä isääni, sanoo Tuominen. – Mielensäpahoittaja ei ole mikään kiukuttelija vaan yhden sortin elämänfilosofi.

Tulevaa kesää Tuominen odottaa innostuneesti. – Tarjottu rooli vaikutti jo lähtökohtaisesti todella mielenkiintoiselta, mutta kun pääsin tapaamaan vastanäyttelijäni, tiesin että entistä mukavampi kesä on tulossa, iloitsee Tuominen.

Näytelmän muissa rooleissa nähdään kolme rautaista alan ammattilaista eri puolilta Suomea. Mielensäpahoittajan Pojan roolissa nähdään useista Tampereen Komediateatterin näytelmistä tamperelaisille tutuksi tullut näyttelijä Jere Riihinen. Muun muassa Miniän rooliin hyppäävä Maija Andersson on helsinkiläinen freelancer-näyttelijä, joka on viime vuosina luonut uraa niin laitosteattereissa eri puolilla Suomea kuin lukuisissa tv-ohjelmissakin. Useita eri sivurooleja puolestaan taituroi Hämeenlinnasta kotoisin oleva näyttelijä Maiju-Riina Huttunen, joka tekee myös omaa musiikkiaan artistinimellä Mimin mieli.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on hykerryttävä, mutta välistä myös koskettava kesäinen komedia elämän rajallisuudesta sekä päätöksistä, jotka on parempi tehdä nyt kuin myöhemmin. Kaiken keskiössä pysytään tiukasti sysisuomalaisten perusasioiden eli elämän, kuoleman ja elementtirakentamisen äärellä.

 

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -komedian esitykset Viikinsaaren kesäteatterissa 3.7.–9.8.2024.

Rooleissa Ola Tuominen, Jere Riihinen, Maija Andersson ja Maiju-Riina Huttunen

 

Alkuperäisteos: Tuomas Kyrö

Dramatisointi ja ohjaus: Janne Jämsä

Lavastussuunnittelu: Niina Suvitie

Pukusuunnittelu: Riikka Manni

Tarpeisto: Jutta Pantsu

 

Kantaesitys Viikinsaaren kesäteatterissa 4.7.2024.

Esityksen arvioitu kesto on noin 2 h sisältäen väliajan.

 

Pressikuvat ladattavissa täältä.
Kuvapankkia täydennetään harjoituskauden alkaessa.

Kuvaajien tiedot mainittava: Mielensäpahoittajan (Ola Tuominen) studiokuvat: Karri Harju