Elämyssaari Viikinsaari valmistautuu tapahtumarikkaaseen kesään

Tampereen Elämyssaari Viikinsaari tarjoaa kävijöilleen ohjelmaa koko kesän ajan.

Saaressa kävijät voivat kokea kesäisen lauttamatkan lisäksi kesäteatterin riemua, mökkeilyfiiliksiä, loistavaa ruokaa tai ainutlaatuisen Summer Vibes -hyvinvointitapahtuman iltabiletyksineen. Viikinsaari on myös osa suomalaista rock-kesää, kun SaariHelvetti -tapahtuma juhlii kymmenettä vuottaan tamperelaisella tapahtumakartalla. SaariBlues soi osaltaan jälleen rentoja bluesrytmejä. Elämyssaari Viikinsaari on kaikkea sitä mitä suomen kesä voi parhaimmillaan tarjota.

Saareen mökille

Lasiseinäiset Nolla- mökit avaavat ovensa Viikinsaaressa ja saaressa voi vihdoinkin yöpyä. Nolla on ekologinen matkailukonsepti, joka vie retkelle kauniin luonnon keskelle. Tampere sai ensimmäiset Nolla-mökkinsä luonnonkauniiseen saarimiljööseen keskelle kauneinta Pyhäjärveä. Nolla-mökit tarjoavat ympäristöystävällisen ja vastuullisen tavan yöpyä suojellulla luontoalueella.

Rentoa olemista järvimaisemissa tarjoaa Viikinsaaren rantasauna. Elämyssaaren puusauna lämpiääkin ensi kesänä joka päivä saaren aukioloaikojen puitteissa.

– Viikinsaari on parhaimmillaan jokaisen kävijän oma kesämökki, jonne voi tulla saunomaan, uimaan ja vaikka lasten kanssa mato-ongelle monta kertaa viikossa. Haluamme, että Viikinsaari tarjoaa jokaiselle halukkaalle kokonaisvaltaisen kesälomakokemuksen, toteaa Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Saareen aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle:

Viikinsaari on ruokasaari. Onhan siellä Tampereen vanhin kesäravintola, joka on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1866. Ravintola on monelle jokakesäinen klassikko.

Saareen lanseerattiin viime vuonna uusia ruokakonsepteja. Viikinsaaren kesäkeittiö ja Vohveli & Ranu -kioski saavuttivat ruokailijoiden keskuudessa suuren suosion. Tulevana kesänä Vohvelikioski laajentaa tarjontaansa myös suolaisiin vohveleihin ja saaren muukin ruokatarjonta monipuolistuu ja paranee entisestään, kun terassikahvilana toimineen kahvila Helmannilan sisätila avataan yleisölle. Kahvilasta löytyy kahvitteluherkkujen lisäksi myös pientä suolaista syötävää.

Saareen Kesäteatteriin:

Yhdessä tamperelaisen Suomen Kiertueteatterin kanssa saareen tuotetaan tänä kesänä peräti kolme erilaista esitystä, joista yksi on kantaesitys.

Kesäkuussa saaressa vierailee mm. 80 -vuotisjuhliaan viettävä Esko Roine sekä Taneli Mäkelä suuren suosion saaneessa musiikkinäytelmässä Vanhoja poikia, jonka ensi-ilta on 4.6.2024. Näytelmästä nähdään Viikinsaaressa kaikkiaan 14 esitystä 4.-19.6.2024.

Heinä-elokuussa kesäteatterissa nähdään kantaesityksensä saava Ola Tuomisen tähdittämä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, jonka ensi-ilta on 4.7.2024. Näytelmää esitetään 3.7.–9.8.2024 välisenä aikana kaikkiaan 30 kertaa.

Viime kesänä supersuosion saanut koko perheen Tatu ja Patu pihalla –esitys palaa Elämyssaareen yleisön pyynnöstä. Näytelmän kesän ensi-ilta on 14.7.2024. Tatu ja Patu seikkailevat saaressa 14–30.7.2024.

Viikinsaaren kesäteatterista ja näytelmistä lisäinfoa löytyy: https://www.viikinsaari.fi/kesateatteri

Saareen kesätapahtumaan:

Lauantaina 8.6.2024 saaren valtaa jo kolmatta kertaa hyvinvointitapahtuma SummerVibes.

Viime vuoden festivaali keräsi lähes tuhat innokasta juhlijaa Viikinsaareen viettämään elämyksellistä päivää ja vauhdikasta iltajuhlaa. Tampereen tapahtumakesä on saanut vihdoinkin aivan erilaisen kiintotähden.

Kesäisen elämyspäivän aikana Viikinsaari SummerVibes tarjoaa joogaa, esityksiä, tanssia, luentoja, inspiraatiota, livemusiikkia, herkullista ruokaa ja uskomatonta energiaa.

Summer Vibes kokoaa yhdelle päivälle kävijöilleen napakan paketin hyvinvoinnin eri alueisiin kuuluvien kärkinimien kaartin, mm. Tommy Hellsten, Satu Silvo, Jore Marjaranta, Teemu Syrjälä, Katja Frange, Heidi Emilia, Anumari Karlsson, Tarja Bonde-Jensen sekä monia muita!

Lue koko esiintyjäkattaus täältä: https://www.summervibes.fi/

Summer Vibes -iltajuhlien tanssilavan pääesiintyjänä tulevan kesänä nähdään Tuure Kilpeläinen.

Juhannus Saaressa:

Vuonna 2023 yli 3000 vietti kaupunkijuhannusta joko Viikinsaaressa tai Hopealinjojen risteilyllä. Viikinsaari ja laiva ovatkin vakiinnuttaneet asemansa kaupunkijuhannuksen ohjelmanumeroina tamperelaisten keskuudessa. Tänäkin vuonna Viikinsaaressa vietetään juhannusta monipuolisen ohjelman merkeissä ja kuten perinteiseen juhannukseen kuuluu luvassa on tietysti juhannustanssit. Viikinsaaren perinteikkäällä lavalla juhannusjuhlijoita tahdittaa Armi Tenkula ja Afrikan tähti.

SaariHelvetti 2.-3.8.2024 – ja SaariBlues 10.8.2024

Viikinsaaren rakastetut festivaalit viettävät juhlavuottaan. Saarihelvetti- ja Saariblues -festivaaleja on järjestetty jo kymmenen vuotta. SaariHelvetin yleisömäärä ensimmäisenä vuonna oli 1 400 kävijää. Kymmenen toimintavuotensa aikana SaariHelvetistä on kasvanut kaksipäiväinen yli 5000 kävijän festivaali, joka on monelle se kesän kohokohta.

Saareen vain kesästä nauttimaan ja luontoa ihmettelemään:

Viikinsaari tarjoaa kesätapahtumien lisäksi myös rauhallisempia elämyksiä. Saaren 15 hehtaarin pinta-alasta 10 hehtaaria on luonnonsuojelualuetta. Sauna on lämmin aina saaren aukioloaikoina, uimaan voi pulahtaa kun aurinko paahtaa. Mato-ongelle voi istahtaa kuin siltä tuntuu. Ja nyt yöksikin voi jäädä.

 

Valokuvia median käyttöön (Kuva credit: Hopealinjat): https://drive.google.com/drive/folders/109kFLN4KiMNPOHRsIkbRL6hJ-0VAnmFH?usp=sharing