Röyhkeyskoulusta ja Himocastista tunnetun Asennemuijan Jenni Janakan teatterikiertue Kuka Mun päässä puhuu? starttaa maaliskuussa

Ei me edes tajuta, ketkä kaikki meidän mielessä mielipiteitä huutelee!

“Ihminen on siitä veijari, että se mielessään kehittelee toisten ihmisten mielipiteitä ja sitten antaa niiden keksittyjen mielipiteiden vaikuttaa omaan käyttäytymiseen” – Janakka naureskelee. Idea esitykselle Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu? kumpuaa niistä pään sisäisistä keskusteluista, mitä meistä jokainen käy. Läheisistä ihmisistä, työkavereista ja tutuista mieleemme jää eräänlainen komenttigeneraattori, jotka sylkevät toimintaamme vaikuttavia lauseita. Eivätkä kommentit ole sama kuin näiden ihmisten oikeat näkemykset, vaan ne ovat vain meidän luulojamme.

“Ketä kaikkia meidän takaraivossa onkaan huutelemassa näkemyksiään, vaikka me kuvittelemme tekevämme päätöksiä itsenäisesti?”

“Miten nerokas keksintö häpeän tunne onkaan ja mitä kaikkea se on synnyttänyt ihmiskunnalle.”

“Onko kaikkien äiti-tytär-suhde vimmaista taistelua erilaisuuden puolesta, vaikka lopulta niitä yhtäläisyyksiä on enemmän kuin eroja?”

Janakka haluaa esityksellään havainnollistaa ihmisen välillä jopa surkuhupaisaa mielen toimintaa. Teemat esitykselle kumpuaa Röyhkeyskoulusta, mutta teatteriin esitys istutetaan monologien, dialogien, laulun ja tanssin avulla. Verrattuina aiempiin luentomuotoisiin tilaisuuksiin, nyt luvassa on vähemmän teoriaa ja enemmän elämää. Lavalla nähdään kirjoittaja ja puhetaiteilija Jenni Janakka sekä näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä Susanna Hyvärinen aka Sosié.

“Tilasin Suskilta kolme biisiä ihan vain tätä teatterikiertuetta varten ja hän lähti heti ennakkoluulottomasti toteuttamaan näitä toiveita. Näyttää siltä, että myös minä pääsen laulamaan” – Janakka hymyilee.

Syksystä 2017 lähtien Jenni Janakka on kiertänyt Suomea Röyhkeyskoulunsa kanssa. Ensimmäinen tilaisuuden paikat varattiin loppuun alle kahdessa minuutissa ja sen jälkeen Röyhkeyskoulu on ravistellut ihmisiä ymmärtämään omaa osaamista eri puolilla Suomea. Jenni Janakka on aloittanut uransa teatterilavoilla ja palaa nyt seitsemän vuoden tauon jälkeen teatteriin oman materiaalinsa kera. Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu? -teatterikiertue käynnistyy maaliskuussa 2020.

Kuka mun päässä puhuu? – kiertueen aikataulu:

11.3. Sellosali Espoo

17.3. Tampereen Komediateatteri Tampere

18.3. Hyvinkääsali, Hyvinkää

19.3. Linnateatteri, Turku

26.3. Martinus, Vantaa

8.4. Forum teatteri, Helsinki

15.4. Kaupunginteatteri, Kuopio

17.4 Lappia-talo, Rovaniemi

18.4. Oulun Kaupunginteatteri, klo 13 ja 19, Oulu

Kuvia median käyttöön:

https://www.dropbox.com/home/Jenni%20Janakka%2C%20kuvat

Mainitsettehan käytön yhteydessä kuvaajan: Heidi Strengell

Työryhmä:

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jenni Janakka, lavalla: Jenni Janakka ja Susanna Hyvärinen, musiikki ja äänituotanto: Susanna Hyvärinen, tuottaja: Tero Laakso, Elevent Oy, pukusuunnittelu: Vilhelmiina Virkkunen, kiertuekoordinaattori: Hanna-Sofia Jauhiainen.

Haastattelut ja tiedotus:

Myy-Promotion, Myy Honkanen 040 574 3577, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot esityksestä:

www.jennijanakka.com, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kiertueen tuottaa:

Elevent Oy

Bio Jenni Janakka:

Jenni Janakka (s. 1986) on kirjailija ja puhetaiteilija. Hän on aloittanut uransa näyttelijänä. Hänelle on tärkeää vaikuttaa esikuvien monipuolistamiseen sekä inspiroida ja kannustaa ihmisiä elämään maukasta ja itsensä näköistä elämää.

Näyttelijänä Jenni Janakka on esiintynyt mm. elokuvissa 8-pallo, Vares – Huhtikuun tytöt sekä Luokkakokous. Hänet on nähty myös televisiosarjoissa kuten Pelimies, Syke ja Koukussa. Hän oli mukana myös Helsingin Kellariteatterin huippusuositussa näytelmässä Finlandia (2011). Janakka on käsikirjoittanut Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -viihdeohjelman kolme viimeisintä kautta ja ohjannut kaksi viimeisintä.

Keväällä 2018 ilmestyi Jennin esikoisromaani Vahvankaltainen. Jenni vetää myös yhdessä kollegansa Kaisa Merelän kanssa Suomen suosituinta seksipodcastia nimeltään Himocast.

Jenni Janakan perustama Röyhkeyskoulusyntyi syksyllä 2017. Marraskuussa 2018 Janakan Röyhkeyskoulu jalkautui 12 paikkakunnalle ja 17.1.2019 ilmestyi Röyhkeyskoulu-kirja.